Dříve

MONDIAL

Potrubí z molekulárně orientovaného PVC (PVC-O) nejvyšších kvalit. Hrdlové potrubí o nízké hmotnosti, mimořádné mechanické odolnosti a vysoké životnosti pro tlaky  do PN 16 v profilech De 90- 250 mm. Používá se v kombinaci s litinovými tvarovkami (Hawle systém 2000). Vyrábí se v bílé barvě pro pitnou vodu.

Charakteristika

Potrubí s mimořádně vylepšenými mechanickými vlastnostmi a životností. Vhodné pro úzký výkop 20 cm + De potrubí. Pro ty co preferují při montáži hrdlový spoj. Jedná se o adekvátní náhradu litinových potrubí pro nejnáročnější investory. Tvarovky se používají litinové. Značí se ve venkovních průměrech – De. Optimální poměr cena a kvalita.

Materiál

PVC -O – molekulárně orientované PVC – díky vnitřní orientaci molekul se dosáhne téměř dvojnásobné dlouhodobé pevnosti oproti PVC-U, několikanásobné rázové odolnosti při dopadu těžkého předmětu z výšky na potrubí a odolnosti proti hydraulickým rázům. Jeho nejvýznamnějším kladem je odolnost vůči únavě materiálu pod zatížením. MO-PVC je v tomto ohledu unikátní mezi ostatními plasty a teoretická funkce tlakového potrubí se podle provedených testů odhaduje až na 1000 let.

Hlavní výhoda

Dvojnásobná životnost (100 let). Absolutní bezporuchovost – za 25 let provozu v Anglii bez jediné poruchy. Velice kvalitní sortiment tvarovek – Hawle – Systém 2000.

Použití

Pro vodovodní řady De 90-250 mm. Do městských zástaveb, nebo do míst, kde by se uplatnila hlavní přednost tohoto potrubí – dlouhá životnost s minimálními nároky na opravy. Pro dlouhé řady ve volném terénu, kde se ušetří značné prostředky za výkopové práce v úzkých rýhách.

 

 

Prospekty

NázevStáhnoutFormátVelikost
Prospekt MondialZobrazit /
Stáhnout
pdf2 MB
Prospekt Průvodce sortimentem 2019Zobrazit /
Stáhnout
pdf973 KB
Technicko ekonomická studie kanalizace a voda 2019Zobrazit /
Stáhnout
pdf980 KB

Přílohy

NázevStáhnoutFormátVelikost
Hydraulické charakteristikyStáhnoutjpg22 KB
Tabulka chemické odolnosti plastůStáhnoutxls101 KB
Video z testování potrubíStáhnoutwmv4 MB

Certifikáty

NázevStáhnoutFormátVelikost
Prohlášení o shodě MondialZobrazit /
Stáhnout
pdf745 KB
Certifikát MondialZobrazit /
Stáhnout
pdf2 MB